dissabte, 29 de setembre del 2012

La tecnologia està lligada a la societat?

Actualment la societat està envoltada de diferent maquinari tecnològic en tot el seu entorn. Encara al segle XXI, però, existeixen països en els quals els elements tecnològics estan poc vists i no estan habituats a ells, en canvi, per sort o per desgràcia aquest no és el cas de la societat en la que vivim nosaltres.
El nostre entorn està ple de mitjans de comunicació, tan bàsics, com podrien ser la televisió o la ràdio, i els elements digitals, com el telèfon mòbil,els ordinadors, etc.
Només cal mirar uns 40 anys enrere per poder veure el gran canvi tecnològic que ha fet  la nostra societat, per poder-ho veure millor, us mostrem el cas dels telèfons mòbils, un element tecnològic que actualment és una eina essencial a les nostres vides i que fa pocs anys era una eina que només els més privilegiats tenien al seu abast.

Actualment, utilitzem els elements tecnològics no només pel propi oci, sinó que s'estan convertint poc a poc en elements indispensables pel treball diari i quotidià per exemple pels bancaris, economistes o informàtics. Gràcies a això, permet establir vincles econòmics, comercials, lúdics, entre d'altres amb diversos països de tot el món, cosa que fa 10 anys era gairebé inpensable, ja que, per transmetre un missatge d'Europa a Amèrica trigaven dies, o en el cas de les mercaderies passaria el mateix.
Amb tot això ens adonem que la societat està fent un gran avenç de forma positiva, tot i que, de vegades depenent de la tecnologia de la qual estem parlant pot ser molt perjudicial per a la pròpia persona, com pot ser el cas de la coneguda xarxa social Facebook, amb el següent vídeo que us deixem podreu observar com de perjudicial pot ser, ja que, a través del perfil de la pròpia persona es poden crear altres identitats falses i ser utilitzades perjudicialment contra elles.

                                                Facebook a la vida real.
La nostra societat cada vegada està més subordinada a l'ús d'Internet, fins al punt de posar-lo als nostres telèfons mòbils per tal d'estar actualitzat a cada moment sobre les notícies que es publiquen a qualsevol comunitat virtual, tant es així, que ens hem convertit en autèntics ciborgs. Això ha suposat un aïllament entre les persones que es troben al mateix lloc en el mateix moment perquè cadascuna utilitza els seus dispositius electrònics per parlar amb les persones que es troben a una distància més llunyana, i per tant, la seva comunicació oral es trenca.

Ho podeu comprovar a continuació, comparant el cas de les famílies tradicionals, les quals, es reunien amb els veïns i passaven junts l'estona, amb les famílies modernes, les quals estan reunides a un mateix lloc però cadascuna aïllada navegant amb el seu dipositiu electrònic.


















També cal parlar d'una nova eina de comunicació molt utilizada últimament a la nostra societat, que és el whatsapp, també resulta perillosa si no se'n fa un bon ús, fins l'extrem de perdre a l'amor de la teva vida, com és el cas de la parella del vídeo que veureu a continuació:

                                            Conseqüències del whatsapp.

Finalment, cal dir que com tot a la vida, se'n pot fer un bon o mal ús, depenent de cada persona, però la realitat és la que és, i és cert que gràcies a les noves comunicacions s'estableixen vincles amb altres països que fa anys era impensable, per tant, podem arribar a la conclusió que la tecnologia és el present i el futur.

dissabte, 22 de setembre del 2012

SOMRIU!



Perquè no hi ha res més bonic que el somriure d'un nen o d'una nena!
 "L'educació fa a la gent fàcil de dirigir, però difícil de manipular; fàcil de governar, però difícil d'esclavitzar"-Henry Peter Brougham

"Education makes people esasy to lead, but difficult to drive; easy to govern, but impossible to enslave"-Henry Peter Brougham


Henry Peter Brougham, britànic que va lluitar contra l'esclavitud i va oposar restriccions respecte el comerç europeu.

divendres, 21 de setembre del 2012

Què entenem per camí?

Depèn des d'on ho miris, des d'on ho plantegis i depèn a qui li preguntis trobarem diferents respostes i totes seran correctes.
Segons l'IEC (Institut d'estudis catalans), trobem que camí és "Tira de terreny més o menys ampla que va d’un indret a un altre disposada expressament per a transitar-hi." 
Segons Miguel Delibes en el seu llibre  "El camino" , l'autor des del principi del llibre ens va donant idees i ens va contrastant el món rural, del poble del qual venia el protagonista, i la ciutat moderna, a la qual es va traslladar. Aquí ens ensenya el camí cap a l'evolució, un camí més progressiu i de canvi social.

Nosaltres ens hem centrat en un tipus de camí, el que fan els nens i les nenes des dels 6 fins als 12 anys, una gran i important etapa a les seves vides estudiantils. Aquest és un camí de progrés, d'evolució i sobretot d'ampliació de coneixements i de sabiduria, tant de coneixements curriculars com de coneixements per la vida quotidiana.
Durant aquesta trajectòria es començaran a crear les seves bases per ser bons ciutadans i per iniciar el seu futur.

Quina concepció de camí tens tu? 
Van creant el seu llarg camí.